Select Page

Yhteiset aktiviteetit

Yhteiset aktiviteetit ovat tärkeitä perhetraditioita. Ne auttavat perheenjäseniä olemaan lähempänä toisiaan. Ne lisäävät myös perheen yhteenkuuluvuutta.

Aktiviteetit voivat olla erilaisia. Ne voivat auttaa kaikkia liikkumaan ja olemaan aktiivisia.

Mitkä ovat parhaimpia yhteisiä aktiviteetteja perhetraditioksi? Katsoimme tätä lähemmin:

 • Ulkoilu ja liikunta.
 • Pelit, kuten lautapelit, korttipelit ja muut.
 • Kirjallisuus, kuten lukeminen yhdessä.
 • Kokkaaminen ja ruoanlaitto yhdessä.
 • Käsityöt, kuten ompelu, neulonta, askartelu ja maalaaminen.
 • Tutkimus, kuten kävelyretket, vierailut museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin.

Perhepäivä

Perhepäivät ovat hauskoja ja helppoja. Valitse aktiviteetti, johon mahtuu enemmän ihmisiä. Se auttaa eristymisen sijaan korostamaan kaikkien tarpeita ja vahvuuksia. Vaihteluvirta on hauskaa. Se toimii purkamisena ja antaa voimia uusille asioille.

Suositeltuja aktiviteetteja:

 • Lautapelit
 • Elokuvat
 • Ulkoilu
 • Museo- ja akvaariovierailut
 • Ruokailu
 • Kirpputoreilta shoppailu
 • Vesipuistoloma
 • Konsertti tai teatteri, vanhemman maun mukaan.

Yhteiset ruokailut

Yhteiset ruokailut ovat perinteitä, jotka yhdistävät perheen jo vuosien ajan. Ne voivat olla jotain yksinkertaista, kuten illallinen kaikille yhdessä. Tai, ne voivat olla hauskat bileet! Yhteiset ruokailut antavat mahdollisuuden rentoutua, oppia toisistaan ja tutustua muihin. Myös muistoja ja vahvistettua suhteita luodaan.

Yhteinen ruoka voi olla jopa mitä tahansa, paitsi tyypilliset ravintolat tai kahvilat. Paras perhetraditio on hauskaa! Jos alueellasi on iso puisto tai pienempi foorumi, hyvä idea olisi istua ulkona ja maistaa paikallisia makuja.

 • Videopelejä ja tehtäviä voi myös toteuttaa.
 • Teatteriasettelu tekee myös loistavasta tilanteesta hauskan illan.
 • Perheemme arvostaisi tervetullutta muutosta vaaleaan pöytääni!

Yhteiset pelit

Yhteiset pelit ovat loistava tapa viettää aikaa. Ne auttavat tutustumaan toisiin ja välittämään arvokkaita opetuksia. Ne parantavat myös perheen vuorovaikutusta.

Suositellaan seuraavia pelejä:

 • Monopoly – taloudellinen strategiapeli. Halutaan voittaa tekemällä oikeita ratkaisuja.
 • Uno – numeropeli. Paljastaa muiden todellisen persoonallisuuden.
 • Risk – strategiapeli. Kartta edustaa eri maan hallintoa ja alueja. Edistää strategista pelaamista ja matematiikkaa.
 • Kortit vastaan kuningas – hauska yhteiskuntapeli. Marginaalisilla tai monimutkaisilla teemoilla.
 • Cluedo – kokupalavertailupeli. Kehittää tieteentekijöiden analyysitaitoja. Selvittääkseen syyllisen murhaan.

Yhteiset tapahtumat

Perhetraditiot auttavat meitä vahvistamaan yhteyksiä ja luomaan läheisen yhteisön. Tapahtumat ovat hauskoja ja viihdyttäviä. Ne antavat perheelle pysyviä ja kestäviä muistoja.

Jatkaaksemme, tässä on muutamia yhteisiä tapahtumia, joita voit järjestää perheesi kanssa:

 • Piknik
 • Ulkoilu
 • Konsertti
 • Leikkipaikka
 • Kirpputori
 • Karaoke
 • Vesipuisto
 • Kirjastokäynti
 • Luontoretki
 • Kaupunkiseikkailu

Joululoma

Joululoma on perinteisesti yhteinen aika. Perheet lepäävät ja nauttivat toistensa seurasta. He voivat tehdä pieniä retkiä yhdessä, kuten elokuviin tai suosikkipaikkaan. Yhteisiä illanviettoja voi myös järjestää kotona. Pelata pelejä, lukea tarinoita, tehdä puuhaa ja syödä herkkuja on hauskaa.

Voit hyödyntää paikallisia aktiviteettejä joulun aatoksi. Voit myös laajentaa yhteistoimintojasi terapeuttisen teeman kanssa. Luomalla pelejä ennen reseptioita tai tekemällä suklaa naamioita ennen radiofoniaikojen tuloa voit helposti erottaa kemian itsenuudesta.

Uuden vuoden juhlat

Uuden vuoden juhlat ovat paras tapa nauttia vuoden pyhistä iloista. Kutsukaa ystävät, perhe ja uudet tuttavat juhlimaan. Loma-asuntoon, hotelliin tai ulkoilmatilaan. Voitte rentoutua, jutella ja pelata erilaisia pelejä ja kilpailla.

Oikeat ruoka-aineet, suurennuslasit ja oikea meining tekevät juhlista hauskan ja antoisan.

Yhteiset retket

Yksi hauska idea perheen yhteiseksi traditioksi on yhteiset retket! Piknikin viettäminen puistossa, laavuillan oleskelu ulkoilma-alueella tai vesiretkien viettäminen voivat olla kaikille mielenkiintoisia seikkailuja ja elämyksiä. Retket tarjoavat myös mahdollisuuden rentoutua ja saada taukoa stressaavasta arjesta.

Yhdessä tehdyt retket voivat myös tuoda perheelle yhteisöllisyyttä, lepoa ja paljon muisteltavia hetkiä!

Kulttuuritraditiot

Kulttuuriperinteet ovat tärkeitä perheissä. Ne luovat tunnelmaa ja yhteenkuuluvuutta. Esimerkkejä perinteistä ovat lomien tai juhla-aikojen viettäminen. Tai perheen ajanvietto yhdessä. Tai jopa yhteensovitettuja hetkiä ja päiviä.

Katso mitä joitakin suosittuja kulttuuriperinteitä voi olla:

Musiikki- ja tanssitraditiot

Musiikki- ja tanssitraditiot ovat osa monien perheiden elämäntyyliä. Erilaisia ​​musiikkityylejä löytyy eri maista ja alueilta. Tanssiminen on suosittu harrastus. Se tarjoaa kokemuksellisen ehdon ja tekee siitä hauskan ja tehokkaan tavan jakaa perinteitä.

Perhevoimistelujen laulaminen on tapa vahvistaa aikainen musiikkitaide. Siksi perheet voivat nauttia musiikista ja kehittää taitojaan analysoida bioenhancements. Asiantuntijalaulajille voidaan luoda taitoja solmion ja tehdä lentoharjoituksia. Lyhyellä ajalla voi opetella intensiteettitekniikoita ilman suurta vaivaa.

Käsityötraditiot

Käsityötraditiot ovat eläneet eri perheissä vuosien ajan. Niiden olemassaoloa arvostetaan vanhempien nauttiessa lapsilleen näiden kulttuuristen taitojen opettamisesta. Viestintä sukupolvien välillä on ylistettyä. Tavoitteena on oppia erilaisista kulttuuriperinteistä ja viedä nykyhetkeä eteenpäin.

Käsityötä voidaan harjoittaa koeryhmissä tai kerhoissa. Näin kaikilla on mahdollisuus tutustua taiteeseen ja muihin taitoihin, kuten kutomiseen, villojen neulomiseen tai puutarhanhoitoon. Osallistuminen voi auttaa lapsia kehittymään henkilökohtaisiksi selviytyjiksi ja pohtimaan työkaluja urasuunnittelusta henkilökohtaisiin rajallisuuksiin.

Perinteiset ruokalajit

Perinteet ovat vankkoja. Kulttuuriin liittyvät perheet ympäri maailmaa noudattavat perheen vanhempien omista traditioista. Ne tarjoavat makua ja auttavat lapsia tunnistamaan taustansa.

Yksi mielenkiintoisimmista paikoista, joissa näitä perinteitä huomataan on Ruotsi. Siellä on ehkåpbordet. Perheet syövät samanaikaisesti paikallisen illallisen. He lisäävät rakastamia elintarvikkeita, kuten pannukakkuja tai vihanneksia. Lopuksi voi valita mehun tai leipomokahvin.

Terveelliset ruuat valmistetaan monin erilaisin tavoin. Kiinassa Dim Sum -lounas kehitettiin 88 eKr.-406 eKr. Siinä tarjotaan pienimuotoista ruokaa: pienten pyöreiden vehnaspohjaisten piirakoiden muodossa. Niissä on liha- ja/tai kasvisvaraus, dipit, bunsut ja mansikkakynttilät.

Uskonnolliset traditiot

Uskonnolliset perhetraditiot ovat olemassa jo vuosien ajan. Ne tarjoavat perheille mielenkiintoisen ja käyttökelpoisen tavan viettää aikaa. Lisäksi ne opettavat uskonnon arvoista.

Traditioilla on pari etua:

 • Ne antavat vanhemmille ja lapsille yhteisen tavoitteen.
 • Ne auttavat heitä myös oppimaan ymmärtämään ja arvostamaan uskonnollisia traditioita.

Pyhäpäivien viettäminen

Pyhäpäivien viettäminen on vanha perinne, joka kunnioittaa hengelöisyyttä. Tapaninpäivä on isompi uskonnollinen tapahtuma, jota vietetään kodeissa ja temppeleissä, usein rituaaleilla ja lahjoilla.

Annaprinsessapäivä on perhejoulu, johon liittyy monia erilaisia ​​traditioita. Siunausruokailut, puolisyntymisaatto ja lapsiveto ovat tapoja juhlia uskonnon lomaa.

Puolisyntymisaattojen aikana naiset, kutsutaan “heiressa”, istuvat synagogassa ja seuraavat uskonnollisia harjoituksia ja musiikkia. Kryptylapset, heiressan lapset, osallistuvat temppelin maalaustilaisuuksiin ja esityksiin. He valmistautuvat vastaamaan suureen pyyntöön saada synnit anteeksi kaikkina viikon juhlapäivinä.

Rukoukset

Rukoukset ovat osa monen uskonnon historiaa ja instituutiota vuosikymmeniä. Ne muistuttavat meille Jumalan suuresta roolista elämässämme. Usein rukouksessa on kolme osaa – kiitos, anteeksianto ja pyyntöjä.

Rukous voi olla intiimimpiä istuntoja lapsen kanssa ennen nukkumaanmenoa. Se voi olla fetissiä Raamatun kertomuksien pohdintaan. Tai viikkotapaamisiin, jossa perhe jakaa haasteensa ja suunnittelee muutoksia. Rukous voi olla myös yhteyttä lempeään musiikkiin ja hengitysharjoituksiin. Tunnustus Elämän Luojaa ja maailman parantamista varten. Rukoukset voivat olla symboli perheiden keskinäiselle kunnioitukselle ja ilolle tuleville sukupolville.

Juhlapäivien viettäminen

Uskonnolliset traditiot ovat usein perheiden keskuudessa. Uskonnollisuus tuo mukanaan juhlapäivien viettämistä. Tämä saarna on yleinen kaikille uskonnollisille ryhmille. Perheissä, joissa harjoitetaan uskonnollisuutta, suunnitellaan myös lapsen elinkaaresta alkaen erilaisia vuotuisiin ja pyhiin päiviin liittyviä aktiviteetteja.

Helatorstain aktiviteetit voivat sisältää uskonnollisen palvelun lisäksi piirustuskilpailun onnenkylvyn avulla. Uskonnollisin perintein on tarkoitus tuoda kerronnallisuutta lapsen elinkaareen. Se antaa heille maailmankuvaa ja tuntemusta kiintymyksestä ja siunauksesta.

Muut perinteet

Perhetraditiot tarjoavat erinomaisen tavan vahvistaa suhteita. Ne auttavat lapsia tuntemaan, ettei heitä unohdeta. Monet niistä päivittävät vanhoja kulttuureita ja luovat arvokkaita tapoja. Ne sisältävät paljon nostalgiaa ja antavat perheelle muistoja.

Tässä artikkelissa katsotaan muutamia perhetraditioita, joita voi aloittaa!

Elämänviisaus

Vanhenemisen myötä oppiminen voi olla yksi arvokkaimmista perhetraditioista. Me voimme jakaa ajatuksia ja kokemuksia. Myös vanhojen tapojen esiin tuonti sekä uuden tiedon vastaanottaminen on tärkeää. Seuraavalle sukupolvelle voi olla jotain tarjottavaa, vaikka se olisi vain uusi näkökulma.

Vanhat perinteet ohjaavat meitä neuvomaan lapsia. Esimerkiksi siivouksen ja ruoanlaiton merkityksen ymmärtäminen on tärkeää. Nämä uskomukset ja perinteet auttavat meitä ja seuraavia sukupolvia arvostamaan jaloja arvoja ja rohkeita tekoja.

Vanhemmiltamme voi saada inspiraatiota. Tämä voi auttaa meitä pohtimaan omaa asemaamme maailmassa sekä toteuttamaan muutoksia elinympäristössä. Vanhojen tapojen tutustuminen voi lisätä tietoisuuttamme yhdistyksistä, valtiollisesta aktiivisuudesta, historiallisista asioista ja monista muista asioista. Näin voimme koitattaa saada aikaan paremman huomisen.

Yhteiset laulut

Laulaen yhteisiä lauluja voi kehittää suhteita ja vahvistaa siteitä. Kuuntele ja laula musiikkia itsesi kanssa, soita instrumentteja ja sanoita omia lauluja. Muistuta lasten ja muiden perheenjäsenten pysyvyydestä ja rakkaudesta.

Yhteiset laulut voivat olla hauskaa aikaa perheelle. Valitse rock’n roll, itsetehty country-musiikki tai vanhat kansallislaulut. Anna itsellesi mahdollisuus nauttia hyvistä ajatuksista tuovasta musiikista. Perinteiden syventäminen on hauskaa!

Kertomusten ja tarinoiden jakaminen

Perinteet pysyvät usein samana vuodesta toiseen. Muutamilla perhetraditioilla on kuitenkin tapana muuttua ja kehittyä. Yksi tämänkaltaisista traditioista on kertomusten ja tarinoiden jakaminen.

Kerronta voi olla satunnaista tai useammin tapahtuvaa. Kun lapset ovat nuorempia, suunnittele illallisia, joissa kerrotaan tarinoita omien vanhempiesi lapsuudesta ja elintavoista. Tämä antaa lapsille tietoa isovanhempiensa elämästä ja auttaa tulevaisuuden suunnittelussa.

Kerronnan avulla voi luoda ja ylläpitää positiivisia suhteita vanhempiin ja isovanhempiin sekä lisätä sitoutumista omaan perheeseen. Sitä voi harjoitella erilaisin teknikoin, esimerkiksi:

 • keskustelemalla
 • pelien avulla
 • romaaniin kirjoittamalla

Se on myös hyvä oppimisen lähde ja auttaa ymmärtämään joitain historiatraditioita. Kertomusten jakaminen voi olla hauskaa ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Mitkä ovat parhaita perheen perinteitä?

On olemassa monia hienoja perheperinteitä, mutta joitakin suosittuja ovat juhlaperinteet, kuten joulukuusen koristelu yhdessä, erityisen aterian tai jälkiruoan valmistaminen tai harkittujen lahjojen vaihtaminen.

2. Miten aloitat perheen perinteen?

Yksi tapa aloittaa perheen perinne on valita jokin aktiviteetti, josta perheesi pitää, ja tehdä sitä säännöllisesti yhdessä. Se voi olla viikoittainen peliilta tai kuukausittainen retki kokeilla uutta ravintolaa. Kun jatkat perinnettä, siitä tulee arvostettu osa perheesi rutiinia.

3. Miksi perheen perinteet ovat tärkeitä?

Perheperinteet tarjoavat yhteyden, jatkuvuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteen. Ne voivat auttaa luomaan positiivisia muistoja, opettamaan tärkeitä arvoja ja edistämään perheen yhtenäisyyttä. Ne tarjoavat myös tavan merkitä erityisiä tilaisuuksia ja virstanpylväitä, jotka voivat tuoda mukavuuden ja tutun tunteen muutosten tai epävarmuuden aikoina.

4. Entä jos minulla ei ole perheperinteitä?

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa perinteiden luomista perheellesi. Aloita pienestä valitsemalla aktiviteetti, josta perheesi nauttii, ja tee siitä säännöllisesti. Kun jatkat tämän rakentamista, saatat keksiä uusia ideoita perinteistä, jotka ovat ainutlaatuisia perheesi kiinnostuksen kohteille ja kulttuurille.

5. Miten perheen perinteitä voidaan mukauttaa eri ikäisille?

Perheperinteitä voidaan mukauttaa eri ikäisille sopivaksi sisällyttämällä jokaiselle perheenjäsenelle sopivia aktiviteetteja tai elementtejä. Pienet lapset voivat esimerkiksi koristella keksejä lomaperinteenä, kun taas vanhemmat lapset voivat mieluummin auttaa aterian valmistamisessa. Perinteitä suunniteltaessa on myös tärkeää ottaa huomioon perheenjäsenten fyysiset kyvyt.

6. Entä jos perheeni jäsenet eivät tule toimeen keskenään?

Jos perheenjäsenet eivät tule toimeen, voi olla tarpeen muuttaa perinteiden laajuutta tai tiheyttä konfliktien välttämiseksi. Harkitse sellaisten toimintojen valitsemista, jotka eivät todennäköisesti aiheuta jännitteitä tai joihin liittyy pienempiä perheenjäsenryhmiä. On myös tärkeää kommunikoida avoimesti ja kunnioittavasti toistensa kanssa mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.